Sunday, 28 December 2014

running man + entri merapu aku

Assalamualaikum.
Hello my followtottss..sudah lama aku tidak menaip keyboard-2 ku untuk menulis entri,..dann hari ni aku dengan gigihnya,bersemangat bagai nak rak gituu nak tulis entri yang kiut miut je tajuknyee..

RUNNING MAN

1.rating ahli dari no.7 ialahhh *kecingggg
   
   7- ji suk jin (impala,easy brother, aku x minat dia sgt..sorii peminat ji suk jin :'(

   6- haha (popular dgn watak playboy kann,minat pororo kauu)

   5- kang gary (dia hensem kann,kdg2 blur, suka buat lawak,monday couple)

   4- jae suk (kadang2 suka membelot,ketua pistol air,step by step uuuu bebeyy ^^)

   3- song ji hyo (mongji, monday couple, ace jihyo, paling cantik dalam grup running man :D )

   2- kim jong kook (badan berketak2, selalu pergi gym,lari paling laju,dan yang penting paling hensem)

    1- lee kwang soo (zirafah,paling paling paling hensem kat mata aku, ketua pembelot, suka buat lawak)


2.Episod yang aku suka?

 episod 181 yang jong koik dan lee kwang soo jadi perempuan. Mcm comey jee tgk perangai depa.. ahahaha

3.Kenapa suka LEE KWANG SOO ?

 Aku rasa dia memang hensem, bila aku tengok dia senyum , macam comey gilaa. Lagi 1, dia suka buat lawak. Tengok muka dia jaa aku boleh senyum sorang2.. haishh, parah2..

4.Apa perasaan bila jumpa KIM JONG KOOK?

 Rasa macam berapi jaa..macam nak tumbok muka diaa sbb dia selalu buli kwang soo akuu.

5.Apa reaksi bila jumpa LEE KWANG SOO?

Jerit dalam 5 minit dan pengsan. Oberr kauu jahh.

                 .......................................



Entri aku macam merapu gilaa,so siapa sudi membaca,bacalah entri ni.

Cuti-2 ni aku byk tengok running man laa,sampai terbawak dalam mimpi kot.. haishh,, penangan penangann..

So, adik-2 diluar sana jgn terikut2 dgn perangai kakak ni.kerja tengok running man,belajar malas.. apa nak jadi..

Byee..assalamualaikum.. :)

P/s : sekolah nak bukak sudah..adik 2 kna rajin belajar tauu,baru nanti berjaya.. dah mcm prceramah daa..

Friday, 28 November 2014

kifarah

Assalamualaikum

Karma ? No , in Islam we have kifarah . What you give , you'll get it back either it is in a good way or vice versa . Allah is fair , you know ? and I'm waiting for your turn Remember , Allah is FAIR !
:: sumber dari pisbuk hamba Allah.

Aku ni bukan jahat sgt la,tapi,,memang betul la bila baca ayat tu.aku pernah kena rasa apa perasaan bila orang kutuk kita depan2. mentang2 aku tak lawa,memandai dok kutuk aku. Sedih kot. :'(



Sebenarnya,kifarah ni mengajar kita erti kehidupan utk berbuat baik dengan setiap makhluk-Nya x kiralah,binatang ka,orang ka,apa pun.sebab, perbuatan kita baik atau buruk semua Allah tau. Allah akan balas setiap perbuatan kita sama ada dgn cara yang baik atau sebaliknya. :(

Apapun,aku tetap doakan kejayaan hang.

Assalamualaikum :(


Tuesday, 25 November 2014

bye sahabat

Assalamualaikum..hai,hai,haii..

Tajuk entri bye sahabat. why?sbb aku dah last exam marin.nak gelak tawa dgn kawan-2 dgn  pakai baju kolah mmg x boleh dah.kalau nak jmpa pun barangkali tunggu 3 bulan lagi kot. Amek result. :'( takut satt.

Terdetik aku nak tulis entri tajuk ni sbb tetiba terdengaq lagu kau pergi jua.lagu tu mmg utk psngn kksih ann,tpi aku bt mcm lagu prshabatan pulokk.dgn lirik dia yang sebut 'kau pergi jua' tuu,,mmg bt aku sentap gila.

Mesti rindu nak jumpa kawan2 kita khenn trutama yg habih spm tu.nak bertepuk tampaq dgn depa.nak teriak sama2.padia nak teriak sama2.x rock laa.

Teringat kat sorang hamba Allah ni,merangkap shbat,sllu teman aku pi usha junior2 yg hensem.smpai bagi glaran siap kat sorang junior nii, JODOH.hah kau!cukup 44 kali,jdi jodoh betoi2 bru tau..tapi hang suka enn,aku tauu..
Kad raya hang bagi,aku tampai kat meja belajaq aku tau dakk.punya baguihh.bila tgk balik ucapan raya ag,sat2 sengihh sorang2.

Hang laa yg selalu dok sembang dgn aku dlm kelas,smpai suara tu volume tinggi gila..ikut perangai aku pa,suka hingaq dalam kelas.maklumlaa,ddk sebelah myebelah..cikgu mngajaq,kmi dok mnyembang.rock enn??
Masa fom 1,hang senyap gila.kita mula bertegur sapa dengan topik jejaka korea kim bum dgn lee dong wook.la nii,dok sembang pasai capital h dgn capital n.kononnya jejaka idaman.harapnya jdi jodoh laa.muahahaha.galakk!

Org yg aku cakap tu ada blog. budakpeliksstory.blogspot.com.
Aku igt link blog ag weyhh,sejak kita menconteng sisi meja makmal fizik.kmi dua duduk kat belakang,cikgu dok mengajaq,kami dok menyembang.maafkan anak muridmu, cikgu hasmah. :D

Lastly,apa aku nak habaq kat hang,semoga jalinan persahabatan kita kekal bersama sampai bila2,sma2 berjuang utk kejayaan di dunia dn akhirat.semoga dapat result yg cemerlang gemilang dan terbilang wee.
entri ni khas utk ag sorang tau dak.baik gila kot aku.

byee!!

Assalamualaikum :)


Saturday, 13 September 2014

Ragam pesta pantun

Assalamualaikum..

Tuailah padi antara masak,
Esok jangan layu-layuan,
Intailah kami antara nampak,
Esok jangan rindu-rinduan..

Baca pantun tu mesti ingat lagu dia kan..mendaya-dayu gituu,bagaikan ditiup angin sepoi-sepoi bahasa..kalau aku yang nyanyi,bukan angin sepoi2 bahasa,ribut taufan datang melanda..nampak tak rima akhir tu,,macam pantun kann..over ja hang.

Topik eden hari ni nak cerita pasai pesta pantun yang dulu eden pernah ceburi.ohhh,,indahnya kenangan tu..padahal,nak jawab pantun terketaq-ketaq macam orang gila.

masa form 2 selalu tengok kak aku buat latihan pantun.lepas tengok muka pemantun2 tu,aku jadi mereng sat.hensem gilo sorang mamat ni.huihuii..tu yang membuatkan aku berazam nak masuk pantun..muahahaa.ternyata,,impian aku jadi kenyataan..

2012
first time aku masuk pantun.sebab nak tengok adik hensem tu..gilaa,hensem kot..macam muka aeril zafril.oke,,chek dah melalut..masa tu aku sorang ja junior dalam kalangan ahli pantun tuu.well,pemantun ke-4..jawab satu soalan ja.aku sebenaqnya nak jadi pemantun ke-5,kerja cuma perkenalkan para pemantun..tapi disebabkan seorang mamat ni tak pandai jawab pantun,aku yang kena ambik tempat dia.rasa macam bangang gila.-..- naseb aku ni baik.kenanglah jasa aku wahai mamat gila.

matlamat kami nak menggapai impian,untuk menggenggam gelaran juara.berangan laa hang,,nak lawan dengan SEKOLAH MENENGAH SULTAN AHMAD TAJUDIN..Serius,sekolah tu digeruni semua sekolah perngkat daerah,negeri,dgn kebangsaan.mana taknya,juara kebangsaan dah banyak kali.ouhhh,,sumpah getaq gila bila jumpa depa.mula2 lawan convern x silap aku..kami yang menang.lepastu berharap dapat kalahkan semua sekolah sampai masuk final baru jumpa sekolah yang teror sgt tu.malangnya,nasib tak menyebelahi kami.kami terpaksa berentap dgn sekolah tu lepas menang tadi,kalah mati kot!!!kalau kalah hidup aku oke lagi..tragissnya,sadiss giloss bak hang.

2013
Tinggal iollsss sorang jaa wakilkan pantun.form 4 dahh,kononnya nak pimpin budak pantun dengan jayanya,tapi aku sendiri pemalas.muka macam hang nak pimpin orang,lupakan ja laa niat murni hang tu..semua 4 wakil fom 5,aku sorang ja form 4.tahun tu dah naik pangkat,jadi pemantun no.2.pusingan pertama lawan dengan taman kenari.juruacara tu macam segak ja..gatai hang nohh.

Tiba2 juruacara ni cakap,, "anda diminta menjawab pantun dalam masa 60 saat dari sekarang..ting!!!" Aku yang kena jawab pantun tu,yang syoknya,aku boleh duduk diam lagi,dengan tak tulih langsung jawapan.masa berjalan kot,tu laa hang kerja senyum sangat..sapa buat idea hah, masa lawan pantun kena senyum!!!!!!kan aku dah leka,,asyik senyum ja..tiba2 juruacara tu panggil aku,"cepat tulis jawapan,masa berjalan."baru aku sedaq yang aku kena jawab pantun..ohh maii,,malu gilaa..dengan soalan pihak lawan aku x dengaq,hentam sajalaa.nasib loceng tak bunyi lagi masa tu..jawapan tu x tau laa kena ka tak dengan kehendak soalan pihak lawan.dengan muka selamba beruk,aku cover malu..tak sia2,,akhirnya aku dinobatkan jadi pemantun terbaik dalam kalangan kolah aku dengan kolah pihak lawan..tak sia2 jugak laa,usaha juruacara mai tegur aku.aku hargai jasa hang wahai juruacara.
Tengok2 sekolah kami kalah.menang dekat sekolah taman kenari.mulanya rasa macam tak adil gila,,kami tak jawab 1 soalan ja,depa tak jawab 3 soalan pun boleh menang ka..sedih kot..tapi,i redhoo.

Banyak lagi sorotan pesta pantun ni,penat aku nak menaip.maafkan saya.. :( sampai sini ja tau,,kalau ada followtot aku ni pemantun ka,meh laa kongsi2 cerita..

Assalamualaikum..daaa!!! :D

Ps: mana2 adik2 yang baru nak masuk pantun tu,jangan takut,,tapi cuba untuk memberanikan diri.think positive,okeng!!banggakan sekolah anda.. ;)

Saturday, 30 August 2014

trial kedah & PLKN

Assalamualaikum readers comel-comel sekalian.Apa khabar? Harapnya sihat-2 belako ja lah.

Setelah seminggu aku menyendiri dengan  exam trial,kini aku kembali! *yeaaa!!tepuk tangan sikit.* bukan habis terus,minggu depan sambung balik.stres gila

Ekceli,ramai yg cakap paper trial kedah susah.memang pun!naik luruh gigi dok menjawab exam.baru 4 paper.belum 5 paper lagi.4 paper pun dah terasa azab dia.ini kan pulok 5 paper yg ada bio,fizik,add math tu.herghh.mereng sat.

15/8/14 tarikh keramat bagi aku.takku sangka,takku duga.dengan muka terkejut beruk,bila tengok perkataan TAHNIAH terpampang depan skrin laptop.*ayat bm sgt kau.ada ka patut aku dicalonkan dalam anugerah pelatih PLKN.oh maii.
Nasib depan mak aku,tak dak la aku nak menangis macam orang gila.depan mak kena la tunjuk macho enn,walaupun iolls perempuan tau.kan anis farhana?mihmihmih..

Sampai sini ja entri eden.kalau ada masa nanti kita taip entri baru pulok.

ps: wish me luck for trial dgn spm.doakan aku yerr.

Friday, 15 August 2014

SEGMEN BLOGWALKING BY MOMMYLIZZ

Assalamualaikum



klik sini nak joinn..

jom blogwalking ramai-2

Monday, 11 August 2014

Ragam pembeli buat aku pening

Assalamualaikum.. mihmihmihh.

Sabtu hari tu,sekolah aku buat hari kantin.seronok la jugak sebab pakai baju raya,Tpi aku pakai baju kurung biasa pi kenduri tu.segan pakai baju raya,nnti lawa sangat ramai yang jeless pulokk.-..-' yang tak seronoknya,aku kena jga gerai.gerai iollsss jual nasi lemak.sedapp,iollsss yg masak tau.tipu jee.ustazah yang masak,kalau aku masak bukan jadi nasik lemak,nasik tomato sat gi..acecehh.padahal 2-2 tak reti.

Gerai nasi lemak rasanya habis dulu.ya laa,rutin harian pagi2 x sah kalau tak hadap nasik lemak kan.memang habih awai laa.tambah2 yg boh nasik dalam polisterin tu mmg bertungkus lumus.bagus depaa.aku yang kena letak lauk dia.jadi aku laa yang kena hadap perangai budak2 nii.serius pening dengan bising dia lagi,dgn nak ayam besar laa,sambal lebih laa.rasa mcam nak cekik2 ja peah2 tu.

Nak cerita ragam budak2 yg datang membeli belah nasi lemak tu.ada yg muda,segak,comey,abang form 6 pun hadoo.yg comeii2 semua baik,sopan ja.junior la katakan.laki ka perempuan sama ja..yg kategori segak,form 6 semua hingaq.semua nak cepat.nak ja aku tumbok depa tu.nasib baik hampa lelaki.kalau perempuan memang nahas la jawabnya.

Ada sorang abang form 6 ni,dia laa yg aku dok mention tdi tu.nama dia jebon.bukan nama sebenar.jebon tu bising ya amat!!bawa geng dia,konon gangster sgt.jebon nii jugak laa nak ayam goreng besar tu.hadoii pening gilaa.tengok aku letak ayam kecil kat polisterin tu,punya laa marah.suruh tukar ayam yang besar.aku tukar dgn ayam besar,sambal ikan bilis memang aku tuang banyak2.biaq hang pedas makan nasi lemak tu.nampak kejahatan aku kann.

Nii geng budak gilaa pulok.yg ni lgi ramai depa angkut geng.kalau cakap kalah kiah propa.laki saja,tpi mulutt..hanya Allah ja yang tau.dalam hati aku dok cakap macam2 dah,kot air liur depa tu terpercik dalam sambal nasik lemak ni ka,macam mna.lama aku tengok sambal tu.aku dok telan air liur ja.haihh,geli sangat aihh.

Yang ketiga ni pulok budak kelas aku.lelaki sama jugak angkat geng.tpi yang ni baik sikit laa.tak bising sgt,yang tak puas hatinya,mamat kelas aku ni suka cari pasal dengan aku.komplen mcm2 dekat aku.suruh cepat la,suruh senyum laa..gila apa ka aku nak senyum masa tengah sibuk tu.ada ka org tengah sibuk berniaga boleh senyum lagi?kalau ada orang tu memang mesra.aku dak okee,aku kalau pandang orang mcm pandangn jong kook kat kwang soo..kesiann kwang soo..sob sob..

Yaaa..itu je laa ragam pembeli2 aku yang cukup aku meluat gilaa2.nasib aku bukan harimau,kalau dak dah lenyap hampa2 tu tau dak!!oke laa sampai kat sini ja entri aku,insyaAllah lepas percubaan aku sambung.heee

Ps:kepada blogger yg dah bertungkus lumus mai blogwalking blog aku dalam giveaway tu.sorii sgt2 sbb tak boleh nak bw blog hampa.line mcm siputt sengsangat.aku akan try sedaya upaya jugak bw blog hampa nnti.sorii sgt.maafkan saya..

Ps:mana komentarr??krik2 ja blog aku.

Wednesday, 6 August 2014

Segmen blogwalking Ogos by Karya Mahirah

Assalamualaikum



join,,join,,join !

klik sini

tamat 15/8

*Meh le blogwalking ramai-2.

Saturday, 2 August 2014

Sedih bak hang

Balik kampung,,ooooo,,
Balik kampung,,ooooo,,
Balik kampung,,
Hati riang!!

Assalamualaikun wahaii pembaca blog aku yang setia sekalian.*ada ka?

Mesti pelikkan mula-2 entri lgu balik kampung,selalu bgi salam dulu.ni idok,tiba2 nyanyi.saja jee,sekadar pengubat hati yg luka kot ada sapa-sapa tak balik kampung ka tahun ni.nak bgi rasa sedih skt.

Tajuk entri kali ni,'sedih bak hang!'
Kedah piang gituu.sedih??kenapa aku sedih??*hang dok buat syok pi tanya balik buat pa!straight to the point laa bak kata omputih.jujur laa aku cakap dari hati yang bagaikan tertusuk sembilu ni,aku sedihh laa raya tahun ni. :'(

Macam-2 kesedihan timbui bertubi-2 kat aku,mengalahkan mak2 rasanya.cewwaahhh.aku takmau cerita panjang,,meh sini aku listkan kesedihan yang acap kali melanda diriku  masa raya ni.

1.tak dapat balik raya!!selalu setiap tahun balik,tahun ni tiba2 tak balik.

2.duit raya tak sampai 10 ringgit pun.aku jujur nii naihh,6 ringgit ja duit raya aku.5 ringgit cikgu bagi sbb tadarus,seringgit adik aku bagi.adik aku tak pa laa syok raya sini,boleh kutip duit.aku tua bangka ni dduk laa kat rumah tgk mak aku bagi duit raya kat budak2.jeles tau!!!

3.awal raya,tv pasang cerita tak syok.ada ka patut,kl zombi,juvana,segala crta yang syok2 tu depa tayang lambat.lpstu pi tayang cerita sedih #DARI PINTU NERAKA kat aku.dah laa aku tgh sedih,pi tambah lagii..gila aku tak menangis masa tu jugak.sedih kottt.meleleh air mata aku.aku nak puji,terbaikk lakonan pn.hjh shiela rusly dengan lakonan para pelakon cerita tu. :)

4.trial spm nak dekat.boleh kira berapa hari lagi,tpi aku malas nak kira.

5.kerja sekolah banyak sangat.cikgu tau kami spm,bagi keja kolah belunggok.berkeringat aku dok buat kerja sekolah.betapa tekunnya aku menghabiskan kerja sekolah yg ckgu bagi.esok tu mai sekolah,baru kalut nak bagi habih.*sebenarnya tak habih pun.betapa kononnya aku,kata keja sekolah dah siap.

6.masa raya ni jugak laa kawan aku dari tadika kot merajuk kat aku.salah faham kot,aku kenal pun tak lelaki tu,boleh dok kata aku curi 'pakwe' dia.dia tak kenai pun laki tu,tiba2 mengaku pakwe sendiri.aku taboh baru tau kot.*aku baik ok.tiada unsur ganas klu kenai aku.muahahah

Rasanya sampai sini ja laa hasil entri aku.kalau ada sebarang ketidakpuasan hati,kegembiraan semasa membaca entri,sila beri maklum balas di ruangan komen yang telah disediakan.kerjasama anda amat dihargai.

Disini aku ingin menyusun sepuluh jari memohon keampunan,jika ada salah dan silap,terkasar bahasa,menyakitkan hati,terlancang bicara,mohon maaf dipinta dari hujung rambut hingga ke hujung kaki.kosong-kosong.. :)

Akhir kata,SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..Maaf Zahir dan Batin..dari saya emma boboi(nama gelaran kawan bagi)

Assalamualaikum.

Monday, 21 July 2014

Cita-cita

Assalamualaikum.. jawab,x jwb dosa!ayat drjah satu sgt.

Ekceli,tjk cita2 ni dtg tiba2 ja.tdi trnmpk abg engner hensem,segak,tampan,ayu sgt, :D tu yg trngin jdi engineer.propa sgt kau.fizik pun terok,add math lgi la.nk sbt mrkh pun rsa trsekat kt krongkong.x terkeluaq.haiii,mngharap bulan jatuh ke riba ja laa,nk kawen dgn laki engineer.terserlah keoveran!muehehe.maafkan saya.aku ni spm nk dkt dah.tpi,i keliru dgn ambition i.byk sgt.yg byk tu la yg x sesuai dgn aku..sadis bak hanggg. :`<
di sini dgn rsminya saya mulakan dengan cita2 pertama.

1.penyiaran dan komunikasi
Aku minat sgt jadi bahagian tu.tak kesah la dj radio ka,pengacara ka,wartawan ka.paling aku suka jdi pngacara.benefit dia,aku jdi popular.muahahaha!bangga bak ag.lps ni pemilik blog budakpeliksstory.bs.com sah2 jelly tgk i dgn para jejaka pengacara yg tmpan2 terutama ismail.maafkan saya :D lgi satu,aku trtarik dgn pngacara disbabkan tonjolan suara tu.syiiook bila dgq.bak kata org sora perut.macam mana tu?sora mcm pemantun2 universiti.sora depa tu,trlmpau mnunjukkan kmatangan depa.*dah bnda apa yg aku melalut x tau.maafkan saya..bhagian pnyiaran dan komunikasi mmg kna pandai bhsa inggeris ka?mohon pnjelasan.

2.cikgu
Jujur laa,dari darjah satu aku berazam ign mnjadi seorg guru yg cemerlang,terbilang dan gemilang menjelang tahun 2020.acece..ayat,,kemas gilaa!so sapa nak mai masuk line,sila sediakan sebuah teks yg lengkap dan gramatis  dgarap dgn rasa cintakan bahasa.*igt bljaq woii!galak gilaa.oke maafkan saya. -..- ramai org cakap yg cikgu krja susah,byk krja,kna berdepan dgn kekusutan kepala yg melanda.aku dengaq pun rasa macam ngeri nak mampoihh.ckgu bio bgi saranan jgn jdi ckgu,serabut palaa.lgi satu,ckgu hbih praktikal skrg ni byk mnganggur.susah nak dpt krja.tu yg menakutkan aku tu,aku nk makan pa klu x dak krja.*bt macam kt Malaysia ni ada krja ckgu ja.ayat ag overr nak mampoiihhh.kalau ditakdirkan jdi ckgu,nk pilih jdi ckgu bio.bio pun x seberapa,brangan bagai nak rak jdi ckgu bio.

3.doktor
Ekceli,aku takut nk jadi doktor.takut darah,nak jait lgi.ayooo!takutt gila.my mum paksa srh jdi doktor.my mum la sgt.kite rock kapak oke.jdi pnggil mak jerr.nak jdi doktor kna bljaq gila2 la kan.klu boleh mka kna kerut seribu bru blh paham.aku bca buku pun dai x brkerut langsung,sntiasa konsisten,mka pnh snyuman.bila pnuh senyuman tu,mula la berangan.i berangan duit gaji yee,not future husband.tu yg jdi bengong sikit tu.maafkan saya.

Tu ja cita2 yg aku teringin.harap laa salah satu ni aku dapat capai dgn jayanya.doakan saya.assalamualaikum..

P/s : krja kolah math x buat,kalut          buat entri.
        : aniss,,kim ha kim kirim salam kat aku!!:D

Friday, 18 July 2014

Trial + SPM

Assalamualaikum ,

Spm dah nak dekat!getaq bak ag.utk maklumat semua calon spm 2014,tinggal lbh kurang 100 hri ja spm bakal menjelang.iollss bru dpt jdual spm.*ckgu bgi* rsa mcm nk teriak  ja lepas tgk jadual spm.huh!

Trial lepas raya.dh mcm org gla dah iollss bca bku tauu.*propa kau!* -..-
Bak kta kwn sebelah meja,org ktip duit raya,aku dok angkut bku.x dak mknanya aku nk angkut bku,eknomi dlm dmpet kna naik jgak kan,bleh pngsan ekonomi dompet iollss dok susut ja.



p/s : doakan iollss dpt kptusan yg  cemerlang,terbilang,gemilang dengan jayanya!
      : entri skit sgt.bru mula menulis blog.maafkan saya.

Friday, 13 June 2014

Giveaway Jun by Syira Lokman.

Assalamualaikum

 

klik sini untuk join

Tamat : 17 Jun 2014 jam 11:59 malam

GiveAway Tunai RM500 By SyuhadaBaharudin.com

Assalamualaikum

giveaway-tunai-rm500-by-syuhadabaharudin.com

klik sini untuk join

tamat : 30 jun 2014

Kpop Giveaway by Syaniz

Assalamualaikum



Group paling minat
-EXO
-shinee
-t-ara

Ultimet bias
- Kim jong dae (chen) :D

klik sini untuk join

Wednesday, 16 April 2014

Mini KPOP Giveaway

Assalamualaikum


http://1.bp.blogspot.com/-ZN5zCKkyig8/Uz05nHccftI/AAAAAAAABEo/WaSoIThUf_0/s1600/largebner.jpg

klik sini untuk join

Tamat : bila-bila sampai 80 penyertaan

Wednesday, 26 March 2014

Anne Nurain's Birthday Giveaway

Assalamualaikum



klik sini untuk join

tamat : 31/3

pantun untuk kak Anne :P,,

poie pokan beli keladi,
SELAMAT HARI JADI.

hari-hari makan roti,
semoga panjang umur dan murah rezeki.

ni pantun last :D

jauh berdagang rehat di anjung,
seraya memandang ke tanah sultan,
doa diutus penuh setanjung,
moga bahagia di masa hadapan.


Tuesday, 25 March 2014

"1st Giveaway by Bella Nabieyla"

Assalamualaikum


klik sini untuk join

tamat : 10/4/14

"GA GUDBYE by DEDEQ"

Assalamulaikum



klik sini untuk join

tamat : 29/3/14

Monday, 24 March 2014

'Big Giveaway by Sarah's Story'

بسم الله الرحمن الرحيم


tekan sini untuk join!

11 Mac 2014 - 12 April 2014
( tarikh mungkin akan berubah )

Syarat sangat senang dan tak banyak sebab kali ni Sarah tak amik sponsor.
Hadiah semua Sarah sponsor sendiri.

Pembahagian Hadiah 

Top Referral :
( seorang )
| Sehelai Glitter Shawl | Sehelai Bawal Plain | Felt Craft x1 |

Cabutan Bertuah :
( 12 orang )
| Polka Dots Shawl x2 | Ziq-Zaqs Shawl x2 | Bawal Plain x2 | 
| Colour Tones Shawl x2 | Felt Craft x4 |
Publish URL entry blog korang di ruangan komen SEKALI sahaja.

Hello Giveaway by Mea Lady





Salam..

tekan banner untuk join!

Due Date : 30 April 2014


Hadiah :

Top Referral :
Cash / Topup RM20 x 1

Random :
Topup RM5 x 2

Publish URL entry di ruangan komen SEKALI sahaja.
 Terima Kasih.

"Pencarian Bloglist 2014 by AlyaniMatshah"

Assalamualaikum



klik sini untuk join

tamat : 28/3/14

the superpapaya giveaway!



Di mulakan dengan Bismillah..

The SuperPapaya Giveaway! 


*Banner credit to AIN*

Antara hadiah yang bakal dimenangi:

Dress & Blouse | Shawl | Pashmina | Vcoa Treenea | Cookies | Notebook | Keychain | Shiseido Mask | Topup | Header & banyak lagi!

Ditaja oleh:

Adda Wellness | Lilly Lolly | Syofia | Butique4u | Farisah Home Delight | JOM Singgah Shoppe | LoveeWhitee | Saljiah Craft | Inner Scarf | 2Paradise's Shop | Dila | Elvee Exclusive Closet | Huda Collections | Ain Aina | Delfirastlye | Hijabzone7 | Azurah | Lolipoppoppop

Due Date: 25.3.2014 (10.00 p.m)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet merupakan online shopping yang menjual barangan wanita yang sangat superb! seperti dress, handbag, shawl dan banyak lagi dengan menawarkan harga yang sangat berpatutan iaitu sekitar RM 25 - RM 95 sahaja!  Di mana lagi nak dapatkan brangan yang diingini dengan harga yg begitu berpatutan? Mestilah di Elvee Exclusive Closet!



Kepada yang berminat boleh lah terus contact Elvee Exclusive Closet di Facebook.



Giveaway OwnDesignBook by Norsyuhadajohan

Assalamualaikum



klik sini untuk join

tag : anis

Cuti-cuti GIVE AWAY

Assalamualaikum



klik sini untuk join

tamat : 28/3/14

Fiza akan bercuti di indonesia :D

Sunday, 23 March 2014

GIVEAWAY SIMPLE-SIMPLE BY SHAD

Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.


Klik Banner untuk Join

Senarai Hadiah

R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5

Due Date : 21 April 2014

Friday, 21 March 2014

SIMPLESYARA SEGMENT 2014

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Click Banner Untuk Join! 
Simplesyara Segment 2014 telah dilancarkan pada 10/3/2014 oleh Simplesyara dan tamat pada 20/3/2014. Segment ini disponsor oleh 2 Keychain By Saljiah Craft x 1 Pemenang , Crochet Owl Cik Cempaka   x 3 Pemenang , Giraffe Bookstand By Simplesyara x 2 Pemenang , Striped Blouse By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , Short Dress By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , RM 4 Voucher By Kpop Shopp x Semua Pemenang.  
Review Khas Kpop Shopp
Ada sesiapa yang nak beli barang-barang kpop? Atau korang nak beli bracelet yang comel dengan harga yang termasuk postage? Kalau korang nak, saya suggestkan satu onlineshop dekat korang. Korang mesti puas hati punya dengan harga yang diaorang jual.

Onlineshop Kpop Shopp tempat yang sesuai bagi yang suka beli barang-barang kpop ni kan? Saya yang baru survey2 bracelet terus rasa nak beli. Muhaha. Jom tengok sikit antara barang yang dijual.


RM 23 including postage


RM 45 including postage


RM 16 including postage

For More Infomation : Kpop Shopp


Review Khas Elvee Exclusive Closet


Nak pergi dinner kadang-kadang rasa boring dengan baju dekat dalam gerobok kan? So, Onlineshop kedua ni sesuai untuk acara-acara formal. Tapi, tak jadi masalah kalau korang nak beli baju trendy2 untuk dipakai semasa bersiar-siarkan. Harga pun mesra pengguna dan sepadan dengan kualiti! Jom usha sikit barang-barang diaorang :)


RM 95 excluding postage

RM 99 excluding postage


For More Detail : Elvee Exclusive Closet

Mini GA T-shirt Blogger

Assalamualaikum BW



klik sini untuk join

tamat : 31/3


Wednesday, 5 March 2014